Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ...


Γράφω αυτό το κειμενάκι,σήμερα και το αφιερώνω σε όλους τους ''φίλους''-που θέλουν να είναι εκπρόσωποι  των παρατάξεων του τμήματός μου!
Καθώς πήγαινα να δώσω ένα μάθημα,είχα μια συζήτηση με έναν πρωτεργάτη..που με στενοχώρησε πολύ καθώς κατάλαβα τον τρόπο  πολλών απ'αυτών, να περνάνε μαθήματα και να έχουν και θράσσος(γιατί περι θράσσους πρόκειται να περνάνε έτσι...χωρίς καμία κούραση μαθήματα...και άλλοι που λιώνουν,να παίρνουν ένα 5 ή να κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια...και να σου λένε...''εμ...δεν έχεις φανεί πουθενά''
Γιατί αυτοί,δεν θα κουραστούν να βγουν στον επαγγελματικό στίβο...τα έχουν έτοιμα...
Ενα κωλόχαρτο θα πάρουν και τελείωσε...
ΟΧΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΝΩ.!!!
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...!!!
ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

Την αφιερώνω...

  Σκοπός κάθε παράταξης,είναι να μαζέψει όσο περισσότερα νέα μέλη,και όχι απλά νέους ψηφοφόρους.Η εύκολη λεία είναι...αυτών των νέων φοιτητών!
Πώς λειτουργούν οι παρατάξεις
Στην είσοδο των τμημάτων,στήνονται πρόχειρα πάγκοι από παλαιότερους φοιτητές,που ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ θα προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Αυτά είναι τα πρώτα άτομα,που ο νεοφερμένος θα συναντήσει,θα τους συμπαθήσει και θα τους θεωρήσει φίλους!
Υστερα,η πρώτη παράταξη κάθε σχολής,μπαινοβγαίνει στις γραμματείες των τμημάτων ελεύθερα και με την έγκριση πάντα των τελευταίων,συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία για τον κάθε νέο φοιτητή(πρωτάρη).Οταν είναι έτοιμη η λίστα,αρχίζει το παιχνίδι...
Κάποιοι ''καλοθελητές'' αναλαμβάνουν να τηλεφωνήσουν στα ονόματα της λίστας,με πρόφαση κάποια πληροφορία του τύπου''πότε αρχίζουν τα μαθήματα''.
Στη συνέχεια αναλαμβάνουν το πέρας και άλλων ''καλών πράξεων''...όπως:
Nα βγάλουν στους νέους βεβαιώσεις,να μοιράσουν τα πάσο,να δώσουν προγράμματα σπουδών,να βρουν θέματα και SOS για τις εξετάσεις...και το παιχνίδι καλά κρατεί...Οταν τελειώσουν οι εγγραφές και αρχίσουν τα μαθήματα,εκεί συνεχίζουνε να βλέπουμε το καλό πρόσωπο των φοιτητικών παρατάξεων...που νοιάζονται για τους φοιτητές.
Οι φοιτητικές παρατάξεις εκφράζουν κανέναν ή προσφέρουν μόνο parties;;;
Γι'αυτό κάθε Σάββατο βράδυ,διοργανώνουν εκδήλωση ,η μια παράταξη σε ένα club,η άλλη στα μπουζούκια...για να ξεσκάσουν κι αυτοί οι φοιτητές...(κάθε μέρα στα μαθήματα!!!)
Τα parties των Φ.Π μήπως είναι business και όχι ιδεολογία;Μήπως στελέχη των Φ.Π ζουν απ'όσα βγάζουν απ'αυτά,από τις πωλήσεις αλκοόλ και από τα εισιτήρια;
Αμ...δε!!!Οι περιβόητες φοιτητικές συνελεύσεις!!!
Εκπρόσωποι των παρατάξεων αλληλοκράζονται σε ένα περιβάλλον,που θυμίζει γήπεδο,παρά αμφιθέατρο σχολής ανώτερης εκπαίδευσης!
Πώς μπορούμε να μιλάμε για παιδεία και έρευνα,όταν επικρατεί μια υποκρισία,μια εναλλαγή ρόλων,ένας εξευτελισμός ιδεών και αξιών;
Η παιδεία και η έρευνα θέλουν περιβάλλον ζεστό,οικείο,φιλικό,αληθινό...
Εχουμε σκεφτεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών,βρίσκεται με frappe παραιτημένο στις καφετέριες και στις παραλίες ;;;
Ενώ το δημιουργικό κομμάτι,απέχει μακράν,σπουδάζοντας στο εξωτερικό,διαπρέπει και γενικότερα βρίσκει μόνο του λύσεις σε αδιεξόδους,χωρίς τη βοήθεια των ''μπαμπάδων''τους και των δημόσιων σχέσεων;;;
Exουμε σκεφτεί,μήπως οι Φ.Π επιδιώκουν να δώσουν λύση σε θέματα που αφορούν μόνο τα μαθήματα(σημειώσεις,SOS,προσκλήσεις για τα πάρτι) προκειμένου να απαιτήσουν μετά την ψήφο μας στην κάλπη,ενώ αγνοούν παντελώς τα κυριότερα προβλήματα που έχει κάθε σχολή(και δυστυχώς είναι αναρίθμητα),όπως για παράδειγμα...η ανύπαρκτη κρίση και αξιολόγηση για τη διδασκαλία που μας παρέχουν;;;;;
Εχουν κατορθώσει να ασκήσουν αποτελεσματικές πιέσεις,ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα των Παν/μίων;;;
Η ένταξη σε κάποια φοιτητική παράταξη,στα σημερινά δεδομένα,σου δίνει ώθηση και ιδανικά;
Σε κάνει πολιτικοποιημένο και ευσυνείδητο;
Mήπως οι Φ.Π παρακμάζουν,αντί να ωριμάζουν;;;
Μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στις σχολές;;;;
Πότε όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί;
Oταν υπάρξει ένα πλατύτατο υπερπαραταξιακό μέτωπο από φοιτητές και καθηγητές,που θα αποφασίσει να επανακαταλάβει τα τμήματα,πριν αυτά καταστραφούν εντελώς....για μια αξιοπρεπή και δημοκρατική λειτουργία των Παν/μίων.
Οταν δεν θα κοιτάει κανείς(ούτε φοιτητής ούτε διδάσκων)συμφέροντα προσωπικά,ατομικά...
αλλά θα νοιάζεται πραγματικά για το καλό της σχολής του.
Οταν ο ίδιος ο φοιτητής προκαλέσει το σύστημα,όταν ενδιαφερθεί πραγματικά να λάβει τις γνώσεις,και όταν έχει πραγματικά κίνητρα...και όχι έτοιμα χειροπιαστά  από τους γονείς του...
Πρέπει να εκφράσουμε όλοι μας τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας.
Δε θέλω προσωπικά..και το εννοώ...''Να είμαστε  ένα μάτσο μυξιάρικα,που δεν ξέρουν τί τους γίνεται'' γιατί πραγματικά,από το τμήμα που είμαι αυτό νιώθω...δυστυχώς!!!

διαβάστε και αυτό

28 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

κοίτα...όσους φτύνεις ...θα πουν...

"μπα...ψιχαλίζει...μέσα στο κατακαλόκαιρο"...

τόσο Ηλίθιοι είναι :)

Ο Αλχημιστης είπε...

Ειρηνη μου ετσι οπως τα λες ειναι. Βεβαια δεν περιμενω απο τους παλιοτερους καθηγητες να κανουν κατι να αλλαξει αυτο που περιγραφεις. Τους βολευουν οι πελατειακες σχεσεις. Εξαλλου ο καθηγητης ειναι αυτο που δηλωνει ο τιτλος του:ενας δημοσιος υπαλληλος, ενας τεχνοκρατης που φερει τα κουσουρια της κοινωνιας που τον ανεδειξε. Δεν διαμορφωνει ηθη και ιδεες αλλα συντηρει τα ηδη υπαρχοντα.
Τωρα για τις φοιτητικες παραταξεις τι να πω...Θα σταθω μονο λιγο στο θεμα των συνελευσεων. Καποιος πρεπει να μαθει σε ολους αυτους οτι ο κανονας της πλεοψηφιας ειναι αυτο που λεει το ονομα του:η γνωμη της πλειοψηφιας. Ειναι κατι στατιστικο, ειναι ενας δεικτης αλλα αυτο απο μονο τοηυ δεν ειναι δημοκρατια. Φαγαμε την φωλα οτι η πλειοψηφια ειναι η δημοκρατια. Για αυτο την ψαχνουμε χωρις να ξερουμε τι ειναι.
Οποιαδηποτε υγιης συνελευση θασ διαρκουσε ωρα και ολοι θα τοποθετουνταν επι των ζητηματων.Δεν θα διαφωνουν η συμφωνουσαν με τα ετοιμα πλαισια των παρταξεων αλλα θα γινοταν ενας συγκερασμος ιδεων και οι καλυτερες θα πηγαιναν προς ψηφισης. Προφανως το βαθυ προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε κατανοησει τι ακριβως ειναι η δημοκραρια....

Να περνας καλα και κουραγιο!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Η μελαγχολία που μου άφησε το κείμενό σου, με τα κομματικά μαγαζιά και τη συμπεριφορά των φοιτητών που μαθαίνουν να ασκούν το σπορ της ευκολίας και του τζάμπα μάγκα και να απορροφούντα ελαττώματα της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής, μου δημιούργησε ταυτόχρονα και μια ελ΄πίδα ότι δεν χάθηκαν όλα. Υποκλίνομαι στις θέσεις σου και στην προσωπική σου αντίληψη για τη ζωή. Είμαι από κείνους που πιστεύουν ότι ακόμα κι αν κάποιος ξέρει ότι χάσει μια μάχη, πρέπει να τη δώσει.
Χάρηκα Ειρήνη που σε γνώρισα διαδικτυακά, όσο και για τις απόψεις σου. Κάποια... αντράκια θα έπρεπε να είχαν διαβάσει την ανάρτησή σου.
Να 'σαι καλά

eirini katsa είπε...

@ κ.Υ.Ζ,

Δεν είναι και δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα...
Το μόνο σίγουρο...
:(

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Και κάτι ακόμα:
Να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε οι Έλληνες φοιτητές, ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο! Τώρα φαντάζει αδύνατο να αλλάξουν τους εαυτούς τους και την παρακμιακή κατάσταση που τους βολεύει και γι αυτό την συντηρούν..

eirini katsa είπε...

@ Aλχημιστής.
Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω,φίλε μου!
Καλή δύναμη και καλά κουράγια,τα χρειαζόμαστε όλοι όσοι είμαστε στην απέναντι όχθη,απ'αυτούς που θέλουν να κρατάνε τα ηνία των τμημάτων...και προσπαθούμε με νύχια κ με δόντια να ανταπεξέλθουμε.
Τις καλησπέρες μου!!

eirini katsa είπε...

@ Φαίδων Θεοφίλου,
Καλησπέρα σας,και χάρηκα πολύ που επισκεφτήκατε την παρέα μας!!!
Να΄στε καλά!!
Αν και δεν είναι στο περιεχόμενο του ιστολογίου μου,τέτοια θέματα,παρ'όλα αυτά ,αναρτώ και κάποια ''βιώματα''που θέλω να τα μοιραστώ και που θεωρώ είναι άξια προς συζήτηση.
Αν πρέπει κάποιοι να διαβάσουν τις απόψεις μας...γνωρίζω ότι κάποιοι θα το κάνουν,και φανερά λέω πως είμαι απέναντί τους,και δε με νοιάζει καθόλου!!!
Αυτή είναι η αλήθεια!!
Κανενός αυτί δε χαϊδεύουμε!!!
Ολοι πρέπει να μαστε ίσοι και να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις!!

BUTTERFLY είπε...

Αχ Ειρηνακι μου ποσα μου θυμισες!
Νεουδι κι εγω στη σχολη, αντιμετωπισα ακριβως αυτη την κατασταση. Ειδικα οι νεολαιες των δυο "μεγαλων" κομματων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ...τι να πω... με αηδιασαν! Κινητα τσαμπε και φυσικα τους καθηγητες απο κοντα και μαθηματα περναγαν με μηδενικη προσπαθεια. Στις δε συνελευεσεις...μα ηταν τοσο γελοιο! Ακουγες επι μια ωρα να αλληλοβριζονται για το τι εκανε ο ενας και τι δεν εκανε ο αλλος και μετα με απιστευτο θρασσος διαβαζαν τα προγραμματα τους τα οποια ηταν ΙΔΙΑ και απαραλλαχτα και μολις τους το ελεγες το αρνουνταν και σε εβγαζαν τρελλο! Εγινα μελος στην ΠΚΣ τοτε, που ηταν ισως η μοναδικη φωτεινη εξαιρεση που δεν εγλυφε για καλους βαθμους, δεν ειε χλιδα και κινητα κτλ και εθιγε και τα σηαμντικα θεματα των υποδομων και της αξιολογησης. Οπως ομως συμβαινει και στην πολιτικη με το ΚΚΕ ετσι και στη νεολαια του οι παρωπιδες εδιναν κι επαιρναν, ζουσαν σε αλλον αιωνα, αρνηση στα παντα, δεν υπαρχει αλλη αποψη ρε παιδι μου, τελος!!! Μαλιστα σε κατι εκλογες με πρηξαν τοσο στα τηλεφωνα να ερθουν να με παρουν απο τη δουλεια μου να με πανε να ψηφισω και να με πανε πισω (γιατι εγω βλεπεις οπως και απειροι αλλοι νεοι δεν τα βρηκα ετοιμα και δουλευα σπουδαζοντας) που με εσκασαν και αποχωρησα οριστικα...
Τι να πεις...μια μικρογραφια της κοινωνιας μας, καθολου τυχαια...αλλωστε δεν γεννιεται κανεις διεφθαρμενος η καρεκλοκενταυρος, ξερουν αυτοι...πλησιαζουν το πιο δημιουργικο και νευραλγικο κομματι του πληθυσμου για να το μπασουν στη νοοτροπια τους και να το κανουν σαν τα μουτρα τους!

Μ είπε...

Ειρηνάκι μου συγχαρητήρια για την ανάρτηση και για τις απόψεις σου, καλά κάνεις και τα γράφεις όλα αυτά, πρέπει να διαβαστούν!
Μου θύμισες ένα στίχο δικό μου που βασίζεται σε αληθινή αφήγηση κάποιου ιδεολόγου που γράφτηκε σ' ένα κόμμα αλλά... αλλά κάποιοι είχαν γραφτεί για άλλους λόγους! Η συνέχεια όταν το δημοσιεύσω.

eirini katsa είπε...

@ Butterfly,
Είδες Χριστίνα μου...Τα ίδια χάλια και τότε...(δεν είναι πολλά τα χρόνια που πέρασαν :)
Αλλά τώρα,στην εποχή μας,πάει...έχουν εξατμιστεί παντελώς...τα πάντα!!!
Στα κόμματα πλέον,στις παρατάξεις,αν δεν φοράς Burberry στα ξέφρενα parties τους,δε σε υπολογίζουν καθόλου!!!
Τουλάχιστον,προσωπικά με μια μικρή παρέα στο τμήμα μου,είμαστε απέναντι τους!!!
Μέχρι τώρα ήμουν διακριτική και καλοσυνάτη με όλους...ανεξαιρέτως!
Τώρα όμως πλέον,από τη στιγμή που σε προκαλούν...δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια...
Τις καλησπέρες μου,Χριστινάκι!
:)

eirini katsa είπε...

@ Mαργαρίτα,
Να'στε καλά κ.Μαργαρίτα!
Περιμένω τη συνέχεια...
;)

a pink dreamer είπε...

ειρηνη μου, δυστυχως αυτο ισχυε , ισχυει και φοβαμαι πως θα συνεχισει να ισχυει! γι'αυτο καταληξαμε και σε αυτη την κατασταση! αναξιοκρατια και συμφερον παντου! πιστεψε με κι εγω ως φοιτητρια(παντειο και μετα παιδαγωγικο) τα ιδια αντιμετωπιζα!
και τα ιδια αντιμετωπιζω και τωρα στον επαγγελματικο στιβο! προσφατα εδωσα εξετασεις για μετεκπαιδευση(διδασκαλειο) και κοπηκα ενω ημουν σιγουρη οτι εγραψα αριστα! μετα εμαθα οτι ατομα (συνδικαλιστες)εβαλαν μεσα τα θεματα λυμενα καθως και οτι αλλοι περασαν με πολιτικο μεσο!!!
δυστυχως δε μας μενει τιποτα αλλο απο ...την τεχνη! τουλαχιστον ειρηνη μου αυτη δε μας προδιδει ποτε γιατι ειναι η ιδια η ψυχη μας....
σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!!

eirini katsa είπε...

@ A pink dreamer,
Καλημέρα σου!!!
Ναι...όντως αυτό είναι αλήθεια!!!
Τέχνη...είναι ωραίο ''να την πιάσεις''με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας!!
Και εσύ...μια φορά το επιβεβαιώνεις !!!
Φιλιά πολλά!
:)

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Επιτέλους έχω λίγο χρόνο και... τσουπ... ήρθα.

Ενδιαφέρον και πλήρες αληθειών το κείμενό σου. Έτσι είναι.

Έτσι και χειρότερα Ειρήνη.

Και μάλιστα αυτό ακριβώς ευνοεί το σαθρό σύστημα του φοιτητικού συνδικαλισμού με την απόλυτη ανοχή των διοικήσεων των Πανεπιστημίων, του Επιστημονικού-Διδακτικού Προσωπικού και της πλειοψηφίας των φοιτητών.

Βαδίζοντας το δρόμο της συνείδησης και του ήθους, λέγοντας όλα αυτά που λες με το όνομά τους, δεν κερδίζεις μόνο τον εαυτό σου… Κερδίζεις και το δικαίωμα του λόγου και, ενίοτε, του αντίλογου. Διότι τους «άλλους» κορίτσι μου, δεν τους ακούει κανείς κι ας είναι αυτοί που «στελεχώνουν» την πιάτσα.

Χαίρομαι που σε συνάντησα και θα τα ξαναπούμε.

eirini katsa είπε...

@ Βig Mama,
Καλημέρα σας!!
Και ευχαριστώ πολύ για την τιμή,που με επισκεφθήκατε!!
Φοιτητικός συνδικαλισμός...
tres banal...στις μέρες μας!!!
Κρίμα...μεγάλο κρίμα!
Αντίλογος...υπήρξε,δυστυχώς κατά μέτωπον...
και λέω δυστυχώς,γιατί κολλημένοι σε πράγματα που δεν πιστεύουν ή και σε θέματα που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν,είτε μιλάς,είτε χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...είναι το ίδιο πράγμα ...

eirini katsa είπε...

Τελείωσε...
Αυτάκια δεν χαϊδεύουμε ποτέ!!
Δεν ξανασχολούμαι με τέτοιους φοιτητές...
Αν όμως προκαλούν...χμ...!!!
Καλό-καλό παιδάκι...αλλά όταν το θράσος,η πλήρης άγνοια και η αδικία επικρατούν,κάποιοι πρέπει να τους κλείνουν το στόμα,και ας περνάμε στην απέναντι όχθη!!
Ολο αυτό πρέπει να γίνεται κάτω από συνθήκες ειρηνικές...για να γίνεται εποικοδομητικός ό διάλογος...
Αφού δεν το θέλουν με τη στάση τους...
it's OK!!

.και -

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ
Ολοι πρέπει να μαστε ίσοι και να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:)))

eirini katsa είπε...

@ SKROYTZAKOS,
Καλησπέρα Σκρουτζάκο!!
Να'σαι καλά!!
Καλή εβδομάδα να έχεις και εσύ,με αισιοδοξία,άρα κ με χαμόγελα πολλά!!!
:)

Green Z είπε...

Eιρηνη μας Καλη Βδομαδα!!!!Παρηγοριεμαι για την... αργοπορημενη μου επισκεψη ,αφου σημερα ειναι η παγκοσμια ημερα της Μουσικης!!!!!Αν ημουν Αθηνα θα εδινα το παρον στο Μουσειο Λαικων-Παραδοσιακων Οργανων....Σ ευχαριστω και για την προσφατη επισκεψη σου στο biozein !!!!Συμφωνω με τις ευστοχες επισημανσεις σου!!!!!Οσα γραφεις για τις Φοιτητικες Παραταξεις ....δενουν με τα περι βλακειας,οκνηριας και απαξιωσης- δυστυχως γενικης και ...παγκοσμιοποιημενης! Που ισως ευνοειται η εξαπλωση τους με το διαδικτυο....Γιατι - φευ - οι λιγοι αλληλοστηριζομαστε με την γονιμη επικοινωνια μας ΑΛΛΑ οι πολλοι πολλαπλασιαζονται γρηγορωτερα και σε ....μεγαλλιτερους πληθυσμους...Παρηγορια μας η...Ποιοτητα και η καθημερινη μας μαχη για το καλλιτερο!!!

eirini katsa είπε...

@ κ.Green Z,
Kαλησπέρα σας κ.Αριστοτέλη!
Ακριβώς όπως τα λέτε!!!
Γνώμονας...ο καθημερινός αγώνας για το καλύτερο...και
εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον,να μπορώ να πω ότι προσπάθησα να απκτήσω μια ''ποιότητα'' στη ζωή μου,μέσα από τις μάχες αυτές.

Vipera Lebetina είπε...

Αχ, πες τα βρε Ειρήνη! Έχω βαρεθεί να ψοφάω από το διάβασμα και η ΑΛΛΗ, η ηλίθια, που τρίβεται στους καθηγητές και τις καθηγήτριες τις έχει κανονισμένες ο μπαμπάς - καθηγητής πανεπιστημίου, και όχι τίποτα άλλο, βγαίνει και από πάνω πάντα!


Ωραία ξεκινήσαμε, έτσι; Με εμένα να εκφράζω παράπονα! Θα τα λέμε βέβαια!
Φιλιά!

Υ.Γ.: Μην νομίζεις πως δεν σε κάνω follow, απλά με εμφανίζει με το πραγματικό μου όνομα...! :)

eirini katsa είπε...

@ Vipera Lebetina,
Γειά σου βρε Lebetina!!!
Εννοείται ότι θα τα λέμε!!!
Καλώς ήρθες!!!
Welcome to my bloggoπαρέα!!!
Παράπονα,παράπονα,παράπονα...
Είμαστε παραπονιάρικα όντα...τί να κάνουμε.
Φιλιά!
:)

Leviathan είπε...

otan imoun stin iatriki 8essalonikis pote den eixa asxoli8ei mazi tous...ola gia ton eauto tous kai gia to volema..eleos...kalispera!

eirini katsa είπε...

@ Leviathan,
Καλημέρα σου!!!
Σε όλες τις σχολές,επικρατεί η ίδια κατάσταση!
Το καλύτερο πράγμα,να αδιαφορείς εντελώς...γι'αυτούς!
;)

zoyzoy είπε...

Δυστυχώς η πολιτική μπόχα ξεκινάει απο'κει και απλώνεται!
Είναι κρίμα για τα υπόλοιπα παιδιά που στραβώνονται και διαβάζουν και αυτοί έχουν έτοιμα τα θέματα.
Ελπίζω η ζωή η ίδια να σας δικαιώσει!

eirini katsa είπε...

@ zoyzoy,
Η πολιτική από μόνη της βρωμάει μπόχα...
Καλώς σε βρίσκω!!!
Ευχαριστούμε πολύ για την ευχή!
:)

nostimia είπε...

Καλημέρα Ειρήνη και καλώς σε βρήκα. Πριν 10 χρόνια όταν ήμουν νεούδι και εγώ στην σχολή μου, τα ίδια πράγματα βίωσα και αηδίασα. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα που πήγα στην σχολή και όλα τα κοράκια έπεσαν πάνω μου. Τους σιχάθηκα. Ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί τους και ποτέ δεν είχα την ανάγκη τους για θέματα, sos και άλλα τέτοια. Πάντα ήθελα ότι κάνω να το κάνω στηριζόμενη στις δικές μου δυνάμεις. Πολλά από αυτά τα αλάνια, υπάρχουν ακόμα στην σχολή, υπήρχαν πριν από μένα, αλλά αυτά τα παιδιά έχουν ιδεολογία και εθελοντικά ασχολούνται με όλα αυτά !!!!!!!!!
Να είσαι καλά, καλό ΣΚ

eirini katsa είπε...

@ nostimia,
Καλημέρα σου!!!
Καλως σε βρίσκω και εγώ!!!
Τα ίδια χάλια...τότε,τα ίδια χάλια τώρα και ακόμα χειρότερα!!!
Χάρηκα πολύ!!
Καλό ΣΚ και σε σένα!!
:)